טיפים לקראת הצום

    אתי קצבורג 1 Comment on טיפים לקראת הצום

    מספר טיפים חשובים להיערכות נכונה לצום

    תקיעת שופר בכותל המערבי צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
    11:14
    02.05.24
    איתי גדסי ויענקלה פרידמן No Comments on אוהד טל מפתיע ומפרגן לבכיר יש עתיד: "לא בלון ריק"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לקראת צום תשעה באב, בית החולים שערי צדק מעניק לנו טיפים להעביר את הצום בקלות:

    לקראת הצום:
    • מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום כדי למנוע כאבי ראש הנובעים מחסר לאנשים הרגילים לצריכה קבועה וגבוהה
    • ביום תחילת הצום מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא- יכולות להכביד. גופנו יכול לאחסן כמות מוגבלת של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום אלא דווקא לעודף משקל.
    • רצוי לחלק את הארוחות ל 3-4 במהלך יום זה.
    • רצוי לא להרבות בתבלינים.
    • במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות כדוגמת פסטה, אורז מלא, כוסמת, קטניות ו/או בטטה. פחמימות אלו מקטינות את הפרשת האינסולין ותחושת הרעב העלולה להופיע בעקבות ארוחות עתירות פחמימות פשוטות.
    • חשוב לכלול חלבון כלשהו ושומן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות.
    • מומלץ להימנע מאלכוהול.

    שבירת הצום: חשוב שיעשה בהדרגה ומתינות

    בשלב ראשון – חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות כדוגמת שתייה ממותקת עם פרי ו/או כעכים / ביסקוויטים וכדומה. בהמשך רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר.
    הארוחות – המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום. כאמור, ארוחות גדולות אינן בריאות ותוצאותיהן הן הפוכות- עודף האנרגיה הופך לשומן ומכביד עלינו.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      וודאי שצריך גם לישתות הרבה ושיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן ויהפך מצום ליום שימחה